08. 02. 2017.

Fitness model i trener Lazar Angelov dolazi u Bosnu i Hercegovinu

Lazar Angelov, planetarno popularna zvijezda, najtraženiji fitness model i online trener današnjice dolazi u BiH kao ambasador, specijalni gost i zaštitno lice prvog međunarodnog sajma sporta, fitnessa i zdravlja u regiji - ADRIA FIT, koji će se održati 1. i 2.4. u velikom kompleksu Etno Sela Herceg u Međugorju.
Sajam će uz veliki broj izlagača posjetiteljima ponuditi i bogati dvodnevni program. U sklopu sajma bit će održana dva takmičenja, treće prvenstvo jugoistočne Evrope u Fitnessu "BALKAN 2017" i Međunarodni kup ADRIA CLASSIC sa bogatim fondom novčanih nagrada na kojem će nastupiti veliki broj natjecatelja iz svih krajeva svijeta.

Također, u sklopu sajma bit će održan dugo očekivani ekskluzivni seminar "Meet Lazar" i Međunarodna konferencija ADRIA FIT - "Sport, fitness, zdravlje" na kojoj će predavanja održati renomirana imena regije dr. sc. Tomislav Madžar, Igor Čerenšek, Tomislav Cvitanušić, dr. Josip Zekić, Ana Kotzmuth i Dijana Ivanišević.

ADRIA FIT je zamišljen kao projekat nastao po uzoru na vodeće svjetske sajmove kao što su FIBO i BODYPOWER, a koji bi baš sa lociranjem između Sarajeva, Mostara, Dubrovnika i Splita, trebao privući i preko 30.000 posjetilaca širom regije. Organizatori su najavili kako će iz pomenutih gradova u saradnji sa fitness centrima i sportskim klubovima imati organiziran prijevoz autobusima za mlade koji budu imali želju posjetiti sajam, prisustvovati bogatim sadržajima i upoznati Lazara.

"Svi uključeni u organizaciju sličnih događaja u svijetu znaju koliko je prije svega teško a onda i financijski zahtjevno dovesti ovu zvijezdu koja upravo zbog svojih pažljivo biranih gostovanja izaziva tako veliki interes među medijima i znatiželju među svima koji prakticiraju i promoviraju vježbanje i zdrav način života. Ponosni smo da se možemo pohvaliti da ćemo upravo mi biti prvi u regiji koji su u tome uspjeli. Plan nam je izrasti u nezaobilazno mjesto na karti svjetskih sajmova sporta, fitnessa i zdravlja. Specijalni partner sajma je Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine koji je prvi prepoznao veličinu i važnost jednog ovakvog projekta", izjavio je direktor sajma Adis Jakić.