02. 10. 2016.

Mirnes Husanović najbolji u Jagodini

Apsolutni pobjednik i kralj Jagodina Open-a 2016. je Mirnes Husanović iz Bosne i Hercegovine. Na tradicionalnom jagodinskom bodibilding takmičenju učestvovalo je 90 takmičara i takmičarki u 17 kategorija.

"Nisam se nadao apsolutnoj tituli, jer je konkurencija bila veoma jaka. Sudije su presudile. Hvala svima koji me podržavaju u radu. Ova titula je vrijedila velikih odricanja i svih treninga, motiv je presudan. Novi cilj je Balkansko prvenstvo", rekao je Husanović.

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hervegovine, Slovenije, Hrvatske i Češke.

Leo Vladimir iz Poreča, Hrvatska pobjednik je u kategoriji bodibilding klasik preko 180 centimetara, a Sunčica Savić iz Kragujevca u kategoriji bikini fitnes.

"Hvala svima koji su podržali manifestaciju. Ugostili smo veliki broj takmičara. Trudimo se da svake godine za ljestvicu više podignemo nivo takmičenja, to nam je uspjelo i ovog puta. Tehnički, audio i vizuleno doveli smo do perfekcije cijelu manifestaciju. Naši gosti bili su čelnici Balkanske bodibilding federacije, Sportskog saveza Srbije, kompletno rukovodstvo Bodibilding saveza Srbije. Ispred nas su državno i Balkansko prvenstvo, to su naredni ciljevi", rekao je organizator takmičenja Predrag Milošević.