24. 11. 2014.

Lejla Šebić osvojila titulu svjetske prvakinje u kategoriji Miss bikini

Instruktorica aerobika, fitness trenerica i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, Lejla Šebić, postala je svjetska prvakinja na takmičenju koje je održano u Los Angelesu u okviru Svjetskog prvenstva u natural bodybuildingu...

Šebić je prva takmičarka iz BiH koja je ikada učestvovala na ovom takmičenju. U Los Angelesu se okupio veliki broj takmičara i takmičarki u više različitih kategorija, a Lejla je osvojila prvo mjesto u kategoriji Miss bikini +35.

"Kao djevojčica sam trenirala ritmičku gimnastiku i imala veliki san i želju da odem na Olimpijske igre i predstavljam svoju zemlju. Taj san se nikada nije ostvario zbog surovog rata koji nas je sve pogodio. Danas, nakon više od 20 godina, san jedne djevojčice se ipak ostvario. Beskrajno sam sretna i ponosna. Osjećaj je neopisiv. Hvala velikim ljudima koji su mi pomogli i onima koji su vjerovali u mene, ohrabrivali me i podržavali", napisala je Lejla na svojoj stranici na Facebooku.

Nastup na ovom takmičenju osigurala je pobjedom na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Mostaru, koje je organizirano pod okriljem "Musclemanije", najveće svjetske natural bodybuilding i fitness federacije.

"Hvala svima na čestitkama. Puna sam emocija. Suze ne prestaju da teku od sreće i ponosa. Nisam ni sanjala da mogu pobjediti, ali Amerikanci cijene trud, rad i kvalitet i to znaju da nagrade. Ova pobjeda je za moju jedinu najljepšu zemlju Bosnu i Hercegovinu i sve divne žene koje žive u njoj", poručila je Šebić.