03. 08. 2014.

Musclemania dolazi u Mostar: 1. balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu i fitnessu

Grad Mostar 20. septembra bit će domaćin prvog balkanskog prvenstva u natural bodybuildingu i fitnessu koje se organizira u okrlilju Musclemania federacije.Ovo je prvi put da se u našoj zemlji organizira ovakvo takmičenje, te je ovo idealna prilika za sve one koji sebe ne vide u "modernom" bodybuildingu.

"Ovog natjecanja kod nas iduće godine neće biti. Iduće godine ovo balkansko prvenstvo u natural bodybuildingu će biti organizirano u Bugarskoj ili Turskoj, tako da je ovo jedinstvena prilika jer je na domaćem terenu", rekao nam je Adis Jakić koji je izabran za promotera Musclemania federacije za Balkan.

Osim toga Adis je u ovoj federaciji ostavio itekako traga osvojivši titulu prvaka Evrope u kategoriji fitness model 2011. godine, a isti uspjeh je ostvario i naredne 2012. odbranivši titulu evropskog prvaka. Također u 2011. godini nastupio je i na svetskom prvenstvu u istoj kategoriji gdje je osvojio trće mjesto, a u 2012. godini oprobao se i u kategoriji natural bodybuilding na evropskom prvenstvu gdje je osvojio prvo mjesto. Pomenimo i 11. mjesto 2012. na svjetskom prvenstvu - kategorija fitness model, te 5. mjesto 2013. na evropskom prvenstvu - physique kategorija.

Do takmičenja je ostalo još 7 sedmica, a takmičari će biti raspoređeni u bodybuilding, fitness model i physique kategoriji. Recimo i to da će pobjednici ovog balkanskog prvenstva nastupiti kao "Team Balkan" na evropskom prvenstvu koje će biti održano u Barseloni.

On-line registracija je tek počela, a slobodno se možete obratiti na facebook stranici: KLUB ADIS JAKIĆ ako imate bilo kakvih pitanja o takmičenju.

"Ovo takmičenje je za početnike, tako da se svako može prijaviti", dodao je Adis za kraj.