07. 07. 2014.

Winklaar potvrdio svoj "comeback" zlatom na Chicago Pro-u

Roelly Winklaar je uspio, unatoč saobraćajnoj nezgodi koja ga je koštala nastupa na Arnold Classicu, da se vrati ponovno u utrku i to ne samo da se vrati, nego i da bude prvi. U "vjetrovitom gradu" Roelly je uzeo zlato u extra jakoj konkurenciji.

Winklaar je podsjetimo u sredini svojih priprema za Arnold Classic doživio saobraćajnu nesreću s motociklom zbog koje je morao odustati od tog i svih skorijih takmičenja. Pripreme su uslijedile odmah po oporavku koji je izgleda bio itekako uspješan, čemu svjedoči pobjeda na ovom takmičenju.

Kao što već znamo Winklaar ima jedne od najboljih ruku u ovome poslu, a ni ostale partije nisu zaostajale. Jedini ozbiljan protivnik bio je drugoplasirani JoJo Ntiforo koji se odlikovao izuzetnom spremnošću, nevjerojatnom formom i zanimljivim detaljima. U prednjim pozama posebno duplom bicepsu Jojo je vjerojatno bio bolji od Winklaara ali zato ostale poze, posebno one u kojima do izražaja dolaze monstruozna zadnja loža Winklaara, su bile Winklaarovo oružje koje je okončalo rat ovoga dvojca.

Ne toliko spremni Roelly kao što je bio na Olympiji uspio se kvalificirati za istu, a sad nam ostaje samo da vidimo hoće li uspjeti vratiti sav svoj kvalitet koji ga je ispalio na visoko sedmo mjesto na prošlogodišnjoj Olympiji.

Još spomenimo trećeplasiranog Obiada koji je ovaj put igrao na kartu veličine koja je ustvari ispala dobro jer je došao veći nego ikada, ipak se ta ista odluka nije pokazala pametno jer je izgubio onu "freaky" formu po kojoj je bio poznat. U 212 kategoriji pobjedu je odnio Dixon u duelu sa Hidetadom čije vrijeme polako ali sigurno prolazi.