27. 07. 2014.

Phil Heath pokreće svoju liniju suplemenata "Gifted Nutrition"

Biti najbolji bodybuilder svijeta tri puta zaredom a vjerovatno i četvrti, Phil Heath-u očito nije dovoljno ostvarenje u životu. Naime "The Gift" je odlučio okušati se u poslovnim vodama, tačnije u proizvodnji suplemenata. Firma nosi naziv "Gifted Nutrition".

Phil po principu "hvalite me usta moja", govori kako će njegovi proizvodi biti nešto sasvim novo i nevjerojatno u svijetu dodataka prehrani.

Na ovaj se potez odlučio jer kako kaže želi biti kompletan u svakoj sferi svog života i dokazati da biti Mr. Oolympia ne znači čitav život samo takmi;iti nego da se pored toga može imati još pokoja uspješna karijera. Nadodaje kako će ga ovo poticati istovremeno da bude i još bolji u svom primarnom cilju, a to je biti najbolji bodybuilder ikada i prosto rečeno osvojiti što više naslova Mr. Olympije.

Prateći internet i društvene mreže moglo se primjetiti kako se Phil odmah bacio na reklamiranje svog brenda u svakom mogućem pogledu od markirane odjeće do promotivne zabave na kojoj su se pojavili brojni uzvanici uključujući i imena koja svakako upadaju u oko poput Flexa Wheelera, Chrisa Cormiera, Boba Cicherilla i mnogih drugih.

Ostaje vidjeti kako će ova marka proći na tržištu koje je već prepuno raznih proizvođača od kojih svaki tvrdi da ima ono najbolje, nešto novo što nitko drugi nema, a svi smo svjesni kako sve to funkcionira i da suplementi u suštini nisu čarobni i ne pretvaraju vas u "bildere" preko noći.

Ono što će privući mnoge je činjenica da najbolji od najboljih koristi te proizvode te će mnogi vođeni idejom kopiranja šta drugi rade pohititi za Heathovim suplementima u želji da postanu kao on. Sve u svemu zanimljivo je što je on do sada prvi aktuelni Mr. O koji se odlučio na ovakav potez.