22. 06. 2014.

Zvijer se vraća: Roelly Winklaar se sprema za nastup na Chicago Pro takmičenju

Najveće i najpoznatije ruke današnje bodybuilding scene kreću ponovno u napad! Nakon teže ozlijede koja je Roelly Winklaar-a koštala nastupa na Arnold Classicu, stiže nam vijest da se "zvijer" sprema za odbranu titule na Chicago Pro takmičenju...

Nakon osvajanja Pro karte 2009. ovaj impozantni holanđanin je nastavio šokirati bodybuilding scenu nevjerojatnom kombinacijom veličine i poprilično dobre forme. Godinu kasnije zauzima sedmo mjesto na Arnold Classicu da bi najveću prašinu podigao osvojivši New York Pro iste godine, a zatim zatišje...

Puno se očekivalo od ovog "novog kolača" da bi usporio baš u trenutku kada je dolazilo njegovo najbolje vrijeme. Međutim 2013. godina je za njega predstavljala godinu iskupljenja - povratka i upravo se tako i pokazalo. Osvojio je na Mr. Olympiji visoko 7. mjesto, a iste se godine okrunio zlatom na Chicago Pro takmičenju.

Sljedeća godina 2014. i prvo takmičenje za koje se spremao bilo je Arnold Classic na kojem se nagovještavao kao ozbiljna prijetnja Wolfu i Rhodenu, te ostaloj ekipi... Međutim kako to već tradicionalno biva kod Roelly-ja opet prepreka i to ovaj put u obliku saobraćajne nesreće na motociklu, a čije su se posljedice mogle vidjeti na slikama koje nisu bile nimalo bezazlene. Posljedica ovoga bilo je otkazivanje nastupa na Arnold Classicu i ostalim skorijim takmičenjima.

Ipak Winklaar ne odustaje! Na skorijim snimcima mogli smo vidjeti kako oporavak od ozlijede ide odlično i kako ovaj čovjek ne misli odustati usprkos svemu što mu se dešavalo u posljednje vrijeme. Trenira jače i bolje nego ikada, a iduće takmičenje na kojem bi se trebao pojaviti je Chicago Pro i ne sumnjamo da će Winklaar ponovno pokazati zašto je tkao brzo postao bodybuilding senzacija i da će most muscular poza pokazati zašto je dobio nadimak "zvijer".