05. 06. 2014.

Povodom 50-te godišnjice Mr. Olympie održava se najveća Amateur Olympia u historiji

Olympia Amateur Europe održat će se u Tisport Areni u Pragu od 5. do 7. juna 2014. Takmičari će se  boriti za pet pro karata u pet glavnih kategorija koje su slične IFBB profesionalnim kategorijama na najprestižnijem takmičenju na svijetu - Mr. Olympiji...Amateur Olympia Europe ponudit će nam nastupe u sljedećim kategorijama: fitness (žene), physique (žene), bikini (žene), bodybuilding (muškarci) i physique (muškarci).

Zbog borbe za pro karte, posjetitelji ovog takmičenja će moći vidjeti neke od najboljih takmičara amatera na svijetu koji će pokušati postati nove zvijezde profesionalne bodybuilding scene. Među takmičarima će biti i naš "veliki" komšija - Petar Klančir koji je već dokazao da je najbolji na balkanu, a gledajući ostale takmičare na ovom takmičenju Pero itekako ima velike šanse da uzme itekako zasluženu Pro kartu.

Uoči takmičenja održat će se i Fitness EXPO koji će trajati dva dana i koji će ponuditi raznoliki asortiman sportske opreme i svega ostalog iz svijeta bodybuildinga i fitnessa.