07. 05. 2014.

U Pittsburghu gost pozeri zasjenili takmičare

3. maja održano je takmičenje "Pittsbourgh Pro" - takmičenje na kojem su takmičari mogli nastupiti u tri Pro kategoije: figure, physique, te bikini. Međutim, guest posing je ono što nas najviše zanima, jer su se na bini ovog takmičenja pojavili trenutno najbolji bodybuilderi svijeta...

Kako nebismo u potpunosti zapostavili takmičare sa ovog takmičenja, navest ćemo pobjednike po kategorijama. Physique: Mark Anthony, Figure: Camala Rodriguez i Bikini: Yeshaira Robels.

E sada, ono što nas najviše zanima, a to je guest posing najboljih u ovome sportu, dobro ne baš svih ali dovoljno je da su Kai i Phil tu i već znate o čemu se radi. Dakle na pola puta do Mr. Olympije najbolji momci u ovom poslu izlaze na binu jedni do drugih pokazivajući svoju trenutnu formu i uzdrmavajući pomalo vode. Tako su se na bini našli Martinez, Warren, Big Ramy, Dex Jackson, Phil Heath, Kai Greene. Neki su već blizu svojih nastupa, neki su nedavno imali nastupe, ali većina najviše iščekuje Mr. Olympiu.

Martinez, Jackson, Warren i Heath su još uvijek u svom off season modu, dok je Big Ramy  u pripremama za New York gdje je prošle godine zasjenio Martineza, a Kai je odlučio čuvati formu kroz čitavu godinu što odlično izgleda za sada. Gledajući sveukupnu sliku Big Ramy izgleda kao da je s druge planete, barem ako gledamo po veličini i uskoro će ovaj arap nakon što popravi par partija i stekne određenu zrelost pokoriti ovaj sport i postaviti nove standarde za koje barem za sada ne vidimo nikoga tko bi mu mogao parirati.

Kai kao i uvijek najdraži publici - forma u kojoj se trenutno nalazi je jako dobra, nešto posebno se od Kaia ne očekuje osim da osvoji Mr. Olympiu, malo ironije, ali svakako da mu ništa ne fali osim da već jednom zakuca formu kao što je to bilo na Arnoldu, sada već pomalo davno...

Phil polako već gubi svoj sjaj pogotovo ovako kada ga vidimo u off seasonu gdje ne uspjeva nikako ostvariti onaj traženi X oblik tijela upravo zbog uskih kostiju ramena. U tome su mu dosad pomagali nevjerojatno razvijeni deltoidi i brutalna forma uz 3D izgled mišića ali kada vidimo zvijeri poput Ramija i Wolfa koji doduše nije bio na ovom takmičenju, teško da će Phil moći i dalje parirati.