05. 05. 2014.

Izvještaj sa brazilskog Arnold Classica 2014

Sa malim zakašnjenjem donosimo Vam izvještaj Open kategorije sa brazilskog Arnold Classica, na kojem su poznatija imena ovog sporta ustupila mjesta drugim takmičarima te smo uspjeli vidjeti kako bi to bilo bez poznate šestorke sa Mr. Olympije, ali i onih sa Classica u Columbusu.

Na bini su snage odmjerili Lionel Beyeke, Steve Kuclo, Juan Morel, Jon Delarosa, Tony Freeman, William Bonac, Baito Abbaspour, te mnogi drugi.

Ovo takmičenje je izazvalo veliko komešanje, posebno zbog odluke sudaca s kojima se zasigurno nitko nije mogao složiti u odabiru najboljih. Naime sedmicama prije ovog takmičenja Lieonel je bio skoro pa već proglašen pobjednikom, a to je skoro pa opravdano ako uzmemo u obzir da je pod trenerskom palicom Dennisa Jamesa, sada već poznatog po stvaranju valikih zvijezda, Lionel napokon uspio dostići onu formu koja mu odavno treba. Brutalan kvadriceps zasjenio je sve ostale, a ni ostale poze nisu bile ništa manje dobre i uvjerljive. Lionel je naprasto iznenadio sve, ali izgleda da sucima to nije bilo dovoljno.

Naime svi su pokušali pronaći objašnjenje takve sudačke odluke pa se tako gledalo na kompletnost i veličinu koju je Kuclo imao, ali imali su i drugi. Zatim je zasigurno imao bolju zadnju ložu i listove od Beyekeja, ali svejedno opet je pitanje odakle Beyeke na 4. mjestu  kada uzmemo u obzir da ni Morel ni Delarosa nisu imali ono što je imao Kuclo, a svakako ne onaj "wow" faktor koji je imao Beyeke.

Sve u svemu ovo je takmičenje itekako bilo zanimljivo barem po svojim čudnim sucima koji će zbog ovakve odluke itekako biti nerjetko prozivani među uglednim licima ovoga sporta.

Na kraju pogledajte poredak prve petorice sa takmičenja u Riu:
  1. Steve Kuclo
  2. Juan Morel
  3. Jon Delarosa
  4. Lionel Beyeke
  5. Toney Freeman