19. 04. 2014.

Mirnes Husanović spreman za nove pobjede

Sjećate li se momka koji je prošle godine u juniorskoj kategoriji na državnom prvenstvu doslovno "pomeo" protivnike i zasluženo odnio pobjedu? Oni koji ne znaju, riječ je o Mirnesu Husanoviću. Ovom prilikom otkrivamo Vam planove ovog momka za predstojeću takmičarsku sezonu.

Mirnes otkriva kako i ove godine planira izaći na nekoliko takmičenja i to sad za sad Državno prvenstvo BiH, Kup Srbije, te Balkansko prvenstvo. 

Prema trenutnoj formi i izgledu nije upitno da će Mirnes napraviti veliki uspijeh na pomenutim takmičenjima. Planira izaći u kategoriji do 80 kg. Prisjetimo se da Mirnes radi pod trenerskom i mentorskom palicom Adnana Goste s kojim je ostvario znatan pomak u poboljšanju svoga cjelokupnog izgleda, te forme koja je kod Mirnesa inače jak adut.

Ove godine izlazi kao član "TERZO GYM" tima kojem se ujedno zahvaljuje kao i svom sponzoru Elit Nutritionu, te pdršci koju mu daju suprga i sin.

Ostalo je još da vidimo kako će se Mirnes pokazati na bini, a na državnom prvenstvu najvjerojatniji scenarij će biti borba sa Gostom u apsolutnoj kategoriji što će biti jako zanimljivo za pogledati. Želimo mu puno sreće u ostatku priprema te se nadamo najboljim rezultatima.