28. 04. 2014.

Jako dobar rezultat bh. takmičara na Internacionalnom kupu Srbije

Internacionalni kup "Srbija Open 2014" koji je održan 26. aprila, opravdao je sva očekivanja. Na bini ovog velikog bodybuilding takmičenja pojavili su se i predstavnici naše zemlje, te pritom ostvarili jako dobre rezultate...Dvostruki uzastopni prvak naše zemlje, te apsolutni prvak sa prošlogodišnjeg kupa Srbije Adnan Gosto i ove godine je izašao na pomenuto takmičenje te ponovo osvojio zlato u svojoj kategoriji (do 90 kg). Međutim ovaj put izostalo je apsolutno zlato koje je odnijeo Danijel Miklečić iz Hrvatske.

U kategoriji do 80 kg u kojoj je Danijel uzeo zlazto nastupio je i bh. takmičar Mirnes Husanović, koji je osvojio bronzanu medalju zauzevši treće mjesto u izuzetno jakoj konkurenciji. Pored Mirnesa bronzane medalje osvojili su i Aldin Džanković u kategoriji Men's Physique, te Alen Ahmethodžić u kategoriji Body Classic preko 180 cm.

Juniori Damir Bošnjaković i Tomislav Damjanović, osvojili su prva dva mjesta u kategoriji preko 75 kg, te na taj način dokazali da naša zemlja ima velikog potencijala kada je ovaj sport u pitanju.

Pored pomenutih takmičara koji su se u našu zemlju vratili sa medaljom, Bosna i Hercegovina na otvorenom kupu Srbije imala je još predstavnika, a mi ćemo izdvojiti Belmira Berberovića, koji je u Men's Physique kategoriji zauzeo 5. mjesto.