24. 03. 2014.

Takmičarska sezona bez Fikreta Bosnića

Fikret Bosnić u razgovoru za bodybuildingbih.com govori o prekidu započetih priprema zbog hitne operacije, oporavku, te otkriva pretpostavke doktora oko povratka treninzima.


U svojoj dosadašnjoj karijeri Fikret je bio 5 puta državni prvak, dva puta viceprvak Balkana, jednom prvak Balkana, osvajač 13. internacionalnih turnira. U karijeri je nastupio ukupno 28 puta i uvijek je bio među prva tri mjesta, osim kada je 2013. nastupio na Arnold Classicu Europe - Amateur. Recimo i to da je Fikret do sada proglašavan 3 puta najboljim sportistom grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Ovogodišnje pripreme su već bile krenule, ali zbog hitne operacije Fikret je morao prekinuti pripreme i oprostiti se od takmičraske sezone. Prema pretpostavkama doktora, ako sve bude išlo po planu povratak treninzima mogao bi biti krajem godine, tako da se već u proljeće iduće godine vraća na binu.

"Za sada se osjećam dobro, oporavak ide po planu. Zahvalio bi se ljudima koji su i ovaj put uz mene, a to su Adela moja supruga, te mentor Dražen Vrbančić, kao i momci sa kojima treniram Dinko i Šarić", kaže Fikret kojem želimo što brži oporavak i povratak na binu.