21. 03. 2014.

Evropski prvak kreće u nove pobjede

Aktualni prvak Evrope započeo je svoje pripreme za predstojeću takmičarsku sezonu, a u razgovoru za bodybuildingbih.com Belmir govori o takmičenjima na kojima će nastupiti, trenutnoj formi, te otkriva kako se pored athletic fitnessa priprema za još jednu kategoriju...

Nakon što je u prošloj godini osvojio titulu prvaka Evrope u athletic fitnessu (kategorija do 175 cm), Belmir nam je otkrio kako se ove godine pored pomenute kategorije priprema i za physique kategoriju do 178 cm!

Kada su takmičenja u pitanju, u prvoj polovini godine planira nastupiti na Državnom prvenstvu, Balkanskom prvenstvu, Evropskom prvenstvu i internacionalnom prvenstvu Bihać Open, a u drugoj polovini godine osim takmičenja u Mariboru i eventualnog takmičenja u Brčkom namjerava nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kanadi u oktobru mjesecu! 

Na pitanje kako je zadovoljan trenutnom formom, Belmir nam odgovara: "Trenutna forma je u skladu sa periodom priprema, a u suradnji sa trenerima Mirsadom i Sanelom Terzo, forma će svakako biti na zavidnom nivou u trenutku nastupa na pomenutim takmičenjima! Takođe, trenutno jedan od veoma bitnih segmenata pripremnog perioda je i moja supruga koja pruža podršku u svakom mogućem pogledu".

Svjestan svojih kvaliteta Belmir kaže kako bi bilo previše skromno reći kako uopće ima konkurenciju u našoj zemlji i u regionu. U svakom slučaju, za one koji misle da mogu izaći na kraj sa njegovom takmičarskom formom, te otići korak dalje od onoga što je on postigao, vrlo rado poručuje: "Vidimo se na bini, na vratilu i razboju!".

Za kraj Belmir se zahvalio svima onima koji su mu pružili podršku, a mi mu želimo puno uspjeha i svako dobro, kako u predstojećoj sezoni tako i u životu.

"Naravno, najveća zahvala pripada Gospodaru svih svjetova, Allahu Uzvišenom, a ovo što sam postigao prošle godine sigurno ne bih mogao bez svoje majke prije svega, Terzo tima, taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Bodybuilding i fitness Saveza BiH, Siledra trade suplementacije, Sunlight longue solarija, džemata iz švedskog Trelleborga, te mnogih prijatelja i entuzijasta koji pružaju podršku na svakom koraku".