20. 02. 2014.

Sam Bryant, Jr: Godine su samo broj

Amerikanac Sam "Sonny" Bryant, Jr. (70) iz Georgije počeo je dizati tegove prije 27 godina, jer mu se to činilo kao idealan ispušni ventil nakon što se razveo po drugi put.Trenira dva puta dnevno, a noću radi kao vozač viljuškara. Kaže kako nikada neće otići u penziju jer penzioneri više umiru nego radnici, prenosi Daily Mail.

"Brzo sam se navukao. Dobio sam dva trofeja, a prije nikada u životu nisam ništa osvojio. Ljudi kažu da si star zbog godina, ali ja u to ne vjerujem. Starost ti određuje stanje uma, a godine su samo broj. Kada kažem ljudima koliko imam godina, ostanu postiđeni", kaže Sam koji danas više ne može ni izbrojiti sve pehare i medalje koje je osvojio.

Sonny se ženio čak tri puta. Prva žena mu je bila srednjoškolska ljubav. Međutim, ljubav nije prebrodila čestu razdvojenost jer je tada služio u vojsci. Drugu ženu je upoznao u Centru za prijem ratnih veterana. Jednoga dana, 1986. godine, rekla mu je da želi razvod. Bio je u šoku. Tada je počeo trenirati. Treću, kaže, nikada nije volio kao ženu. Razveli su se 2005. godine.

"Ako počneš podsvjesno razmišljati o tome koliko imaš godina, tvoja svijest će to prihvatiti, a tijelo će ti se početi ponašati staro, osjećati staro. I tada si star", objasnio je svoju filozofiju Sam Brayant, Jr.