23. 02. 2014.

Belmin Baručija: Pojačanje juniorskoj kategoriji

Predstavljamo vam mladog Belmina koji ima 20 godina, živi u Travniku i po zanimanju je ekonomski tehničar, a trenutno se bavi postavljanjem ozvučenja u lokalima i na koncertima. U slobodno vrijeme Belmin se posvećuje svojoj strasti - bodybuildignu.Bavio se karateom 11 godina tako da mu sportski život nije stran još od mladih dana, nakon karatea odlučio se posvetiti bodybuildingu prvenstveno zbog izuzetne genetike i ljubavi prema ovom sportu. 

Belmin posvećuje puno vremena samim treninzima i vjeruje da se samo pravilnim i jakim treninzima može postići izuzetno kvalitetna mišićna masa uz naravno pravilnu ishranu i suplementaciju. Njegov uzor u mladosti bio je Van Damme i kaže da se oduvijek divio njegovom izgledu i želio postići upravo takav izgled.

Ispočetka je, kao i mnogi od nas, trenirao bez ikakvog većeg znanja o ishrani, suplementaciji, i općenito bodybuildingu. Sada već Belmin razmišlja ozbiljnije i odlučio se spremiti za ovogodišnje državno takmičenje u juniorskoj kategoriji. Trenutno teži oko 85 kg što je izuzetan napredak u odnosu na 60-ak kilograma koje je imao na početku bavljenja bodybuildingom.

Gledajući trenutnu formu i općenitu genetiku nema sumnje da će ostaviti jak utisak u svojoj kategoriji, a uspije li se spremiti dovoljno dobro može s pravom razmišljati o pozicijama u vrhu. Međutim sve će mo to vidjeti kada dođe dan takmičenja, mi mu želimo puno sreće u pripremama i daljnjem radu!