11. 01. 2014.

Ostavila momka zato što je debeo, sad kad je postao bodybuilder želi da mu se vrati

Jack Darby (23), engleski bodybuilder i ljekar pripravnik, poslednjih godinu i po dana posvetio je svom izgledu. Nakon što ga je devojka ostavila zbog viška kilograma, Jack je sebi postavio cilj da svoje tijelo dovede u red, te se počeo baviti bodybuildingom.

  
Prije četiri godine bilo ga je stid da skine majicu zbog svoje debljine, tada je jeo brzu hranu i konzumirao veću količinu piva zbog aktivnog noćnog života.

"Nikada mi nije rekla da sam debeo, ali mi je stalno govorila o teretani i primjetio sam da mi gleda u stomak. Vremenom smo postali manje intimni. Kada bismo sjedili u klubu primjetio bih da gleda u mišićave muškarce, a kada bi takve vidjela na TV-u, često bi mi rekla da mogu biti poput njih samo ako to želim", rekao je Darby.

No, stvari su se pogoršale. Dok je Jack spremao ispite za Medicinski fakultet, ona ga je varala s drugim. Pronašao je poruke na Facebooku u kojima prepričavaju intimne susrete. "Zajednički prijatelj mi je rekao da me vara i srce mi je bilo slomljeno", prisjetio se Jack.

Kada su raskinuli bio je očajan, padao u depresije i prežderavao se. A onda je odlučio da se osveti i krenuo u teretanu. Nakon šest mjeseci primetio je rezultate i nastavio ozbiljnije da se bavi bodybuildingom. Počeo je da se hrani zdravo i da trenira svako jutro prije odlaska u bolnicu.

"Djevojke koje me ranije ne bi ni pogledale, sada me gutaju očima. Javila mi se i bivša djevojka, jer želi da se pomirimo", ponosno kaže Darby.

Jack Darby završio je Medicinski fakultet i trenutno je ljekar stažista. Planira da napreduje u svom poslu, ali ga to neće zaustaviti da prestane trenitirati.