18. 10. 2013.

Fotografija Marie Kang, razbjesnila žene širom svijeta!

Blogerka i majka troje djece Maria Kang ovih dana navukla je bijes javnosti na sebe nakon što je okačila sliku sa svojom djecom na Facebook.


Na Facebook profilu Marie Kang osvanula je fotografija na kojoj ova mlada žena pozira, pri čemu je u prvom planu njeno perfektno izvajano tijelo, okružena sa svoje troje sasvim male djece. Slika sama po sebi ne bi bila problem da na njoj nije pisalo "A koji je vaš izgovor?" i još pritom se ispostavilo da je to reklama za Marijinu knjigu, odnosno fitness plan kako da svoje tijelo dovedete do zavidnog izgleda.

Vrlo brzo, fotografija je prikupila više od 180 hiljada lajkova, 14 hiljada sherova i više od 20 hiljada komentara. Pozitivne komentare uglavnom su zasjenili oni u kojima su je nazivali odvratnom osobom, željnom slave i u više navrata nasilnicom.

"Tvoj komentar je pun predrasuda i osuđujući, iznesen samo na osnovu tvoje sopstvene situacije, građe tijela, obrazovanja, prihoda. Zašto misliš da je on pozitivan ili da motiviše? Možda da si napisala "Vi to možete!" ili nešto slično, što bi bilo umjesnije, umjesto da pretpostavljaš da svi imamo izgovore", glasio je jedan od komentara ispod slike.

Naravno, Maria nije mogla da ostane imuna na komentare, pa se vrlo brzo obratila saopštenjem.

"Žao mi je što ste ovako negativno reagovali na korice za moju knjigu. Ne želim da ulazim u detalje da sam se borila sa svojom genetikom, patila od poremećaja u ishrani, vodim dva posla, nemam dadilju, nisam prirodno mršava i ne radim kao fitness trener. Ipak, reći ću slijedeće. Ono što Vi interpretirate nije moj problem. Vaš je. Prvi korak u smjeru ovladavanja sopstvenim životom, tijelom i sudbinom jeste da shvatite da su misli koje izlaze iz vaših glava upravo Vaše. Ja ih nisam stvorila. Vi ste", napisala je Maria Kang.

Inače, sada već poznata fitness blogerka je bivša takmičarka na izborima za ljepotu, a kao mlada patila je od bulimije. Mnogi od onih koji su joj pružili podršku tvrde da ne treba da se obazire na "hejtere" budući da su to ipak najverovatnije samo "ljubomorni debeli ljudi".

U međuvremenu, ona je u intervjuu za "Yahoo Shine" još jednom pokušala da naglasi svoju poruku. "Samo se nadam da će oni kojih se tiče fotografija shvatiti da oni sami kontrolišu svoju sudbinu. Morate da shvatite da ne postoji izgovor da ne obezbjedite vrijeme za samog sebe", rekla je Maria.