18. 07. 2013.

Belmir Berberović šampion Evrope!

Od 1. do 5. maja, predstavnik Bosne i Hercegovine i član Terzo Gym tima, Belmir Berberović je zajedno sa svojim trenerom Mirsadom Terzom nastupio na Evropskom bodybuilding i fitness prvenstvu koje je održano u Santa Sussani u Španiji.Naš takmičar je tokom nastupa 2. i 3. maja ostvario jedinstven rezultat za našu državu u kategoriji athletic fitness, osvojivši najsjajnije odličje i priznanje šampiona starog kontinenta. Tokom prvog dana nastupa, Belmir je nakon uporednog pozinga i izvođenja vježbi snage na vratilu i razboju zasluženo ušao u finalnu rotaciju koja je održana narednog dana. Usporedni pozing sa finalistima i provjera izdržljivosti na ergometru, mašini za veslanje, bila je više nego dovoljna da odredi pobjednika.

"Pa bilo bi previše skromno od mene reći da nisam očekivao prvo mjesto. Moji treneri, Mirsad i Sanela Terzo, i ja smo postavili cilj i dali sve od sebe da ga ostvarimo. Uz Allahovu pomoć to smo i uspjeli. Bio sam zabrinut kada u vježbama snage nisam uspio doseći svoj maksimum, ali sam to nadoknadio usporednim pozingom gdje su suci vrlo lako mogli donijeti odluku. Naravno, moj uspjeh je i uspjeh cijelog tima ljudi koji stoje iza mene, moje majke prije svega, Terzo tima, taekwondo kluba Novi Grad Sarajevo, Bodybuilding i fitness Saveza FBiH, Sunlight longue solarija i mnogih prijatelja i entuzijasta koji su pomogli", izjavio je Belmir Berberovic, novi evropski šampion.

Belmir Berberović je bio jedini predstavnik Bosne i Hercegovine na ovom evropskom prvenstvu na kojem je uzelo učešća nešto više od 400 takmičara iz 40 evropskih država.

"Presretan sam uspjehom našeg takmičara. Ono za šta smo se pripremali mjesecima se konačno i ostvarilo. Ovaj rezultat je samo još jedna u nizu potvrda našeg kvalitetnog rada. Nakon što je Damir Bošnjaković osvojio zlato i srebro na svjetskom bodybuilding juniorskom prvenstvu, te Sana Muslić postala juniorskom prvakinjom svjeta, potvrdili smo i dominaciju na evropskom nivou. Uspjeh je još veći kada se uzme u obzir da smo troškove priprema i odlaska finansirali iz sopstvenih sredstava", izjavio je selektor bh. reprezentacije i delegat naše države na ovom prestižnom takmičenju, Mirsad Terzo.